Volwassenen

Volwassenen

Misschien heb je een gezinslid, vriend(in) of een andere naaste verloren door zelfdoding. Misschien zit je verstrikt in complexe gevoelens en kom je er met je naaste omgeving niet uit. Dan is het als nabestaande goed om steun te zoeken. Ik kan met je meelopen tijdens je zoektocht naar een manier om met je verlies om te gaan. Daarbij ga ik uit van je eigen (veer)kracht.

Aandacht voor jezelf en voor je verlies

Soms komt een zelfdoding heel onverwacht en ziet niemand het aankomen. Maar het komt ook vaak voor dat er allerlei problemen speelden en naasten een tijd lang nauwelijks aan zichzelf toe zijn gekomen. Als je belemmerende gedachten hebt, helpt het om een reconstructie te maken van wat er is gebeurd. Heb je geen afscheid kunnen nemen? Dan zoeken we naar een manier om dat alsnog te doen.
Ook als het lang geleden is dat je iemand verloor kan begeleiding je helpen om weggestopt verdriet alsnog te verweven in je leven.

Een naaste met psychiatrische problemen

Ik heb ervaring in het begeleiden van volwassenen die vroeger hebben geleefd met een ouder met psychiatrische problemen. Ook een dreigende zelfdoding of een poging van iemand die je goed kent, leidt soms tot heftige gevoelens en gedachten waar je in je eentje niet uitkomt.

Werkwijze

Ik gebruik verschillende methodes, afhankelijk van je behoefte. Ik ondersteun je bij het onderzoeken van je gedachten en gevoelens. Het helpt om dat al wandelend in de natuur te doen. Ook creatieve werkvormen en oefeningen voor ontspanning helpen om ruimte te geven aan je rouw.

Als je niet in de buurt woont, is telefonisch consult of skype mogelijk.